भोजन खातिर ई स्वादिष्ट आ आसान काढ़ी बड़ी रेसिपी आजमाईं - Recipes of Kadhi Badi
काढ़ी बड़ी एगो लोकप्रिय उत्तर भारतीय पकवान हवे जेह में चना के आटा (बेसन) से बनल डीप फ्राइड पकौड़ी होला जे मलाईदार, तीखा दही आधारित चटनी में होला। इ एगो सही कम्फर्ट फूड ह जवना के भाप में पकावल चावल चाहे रोटी के संगे आनंद लिहल जा सकता।
काढ़ी बड़ी बनावे के रेसिपी पेश बा:
बड़ी (पकौड़ी) खातिर सामग्री:
👉 1 कप बेसन (ग्राम के आटा) के बा।
👉 1/2 चम्मच अजवाइन (कैरोम बीज) के बा।
👉 1/2 चम्मच रेड चिली पाउडर के बा ।
👉 1/2 चम्मच नमक के बा
जरूरत के हिसाब से पानी डालल जाला
डीप फ्राइंग खातिर तेल ।
👉 2 कप दही (दही) के बा।
👉 1/2 कप बेसन (ग्राम के आटा) के बा।
👉1/2 चम्मच जीरा (जीरा) के बा।
👉 1/2 चम्मच सरसों के बीज (राई) के बा।
👉1/2 चम्मच मेथी के बीज (मेठी) के बा।
👉 1/4 चम्मच हल्दी पाउडर (हलदी) के बा।
👉1/2 चम्मच रेड चिली पाउडर के बा ।
👉 1/2 चम्मच धनिया पाउडर (धनिया पाउडर) के बा ।
👉 1/2 चम्मच गरम मसाला पाउडर स्वाद के हिसाब से नमक जरूरत के हिसाब से पानी डालल जाला ।
👉 2 चम्मच तेल के बा 1 चम्मच अदरक के पेस्ट के बा ।
👉 1 चम्मच लहसुन पेस्ट के बा 2-3 हरी मिर्च (कटा) के बा।
👉 कुछ करी के पत्ता 1 चम्मच ताजा धनिया के पत्ता (कटा) ।
1. एगो मिक्सिंग बाउल में बेसन, अजवाईन, लाल मिर्च पाउडर, आ नमक डाल दीं। एकरा के बढ़िया से मिला के पानी डाल के गाढ़ा बल्लेबाज बना लीं।
आपन स्वादिष्ट काढ़ी बड़ी के आनंद लीं !
2. गहरे कड़ाही में तेल गरम कर लीं। तेल गरम होखला के बाद बल्लेबाज के चम्मच तेल में गिरा के सुनहरा भूरा होखे तक भूनी। तले पकौड़ी के कागज के तौलिया से लाइन वाला प्लेट प निकाल के फालतू तेल के सोख लीं।
3. काढ़ी ग्रेवी बनावे खातिर एगो मिक्सिंग बाउल में दही, बेसन, हल्दी पाउडर, लाल मिर्च पाउडर, धनिया पाउडर, गरम मसाला पाउडर, आ नमक डाल दीं। मिश्रण के चिकना होखे तक फेंट के एक तरफ रख दीं।
4. कढ़ाई या गहरे कड़ाही में तेल गरम कर दीं। जीरा, सरसों, मेथी के दाना डाल के, ओकरा के छींटा मारे दीं।
5. अदरक के पेस्ट, लहसुन के पेस्ट, कटल हरियर मिर्च, आ करी के पत्ता डाल दीं। एक मिनट खातिर भूंज लीं।
6. अब कढ़ाई में दही-बेसन के मिश्रण डाल के बढ़िया से मिला लीं। काढ़ी के स्थिरता समायोजित करे खातिर पानी डाल के।
7. काढ़ी के उबाल ले आके आंच कम कर के 10-15 मिनट तक उबाल आवे दीं। बीच-बीच में हलचल करीं ताकि कढ़ी नीचे से ना चिपक जाए।
8. तले पकौड़ी के काढ़ी में डाल के 5 मिनट अउरी उबाल आवे दीं।
9. काढ़ी बड़ी के कटल धनिया के पत्ता से सजा के भाप में पकावल चावल भा रोटी के संगे गरम गरम परोसल जाला।
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